Els gossos no transmeten el COVID-19

A dia d’avui, no hi ha cap indici que els gossos i gats puguin desenvolupar la malaltia COVID-19 o propagar el virus causant de la mateixa (SARS-CoV-2).

RECOMANACIONS ALS PROPIETARIS DE MASCOTES

Els amos que no presentin símptomes poden treure a passejar la seva mascota mantenint les mesures de prevenció, tal com assenyalen les autoritats. Les mesures generals d’higiene que s’han de prendre són rentar-se les mans i no tocar-se els ulls, el nas i la boca després d’haver tingut contacte amb l’animal.

En cas d’infecció, es recomana deixar la mascota a la cura d’una altra persona, evitant deixar les seves estris habituals o desinfectant-prèviament (menjadora, abeurador, corretja …).

Si l’amo infectat amb COVID-19 no troba a un cuidador temporal, ha d’extremar la higiene de mans, fer servir mascareta en presència de l’animal- sense posar-li una a la seva mascota – i evitar el contacte físic. En aquestes circumstàncies, i per tal de respectar les mesures sanitàries per evitar la propagació de virus, una altra persona s’ha d’encarregar de passeig de l’animal i netejar a l’arribar a casa.

 

Entrades relacionades

Municipàlia 2019

Municipàlia 2019

De nou, Urban Dog Nature ha estat a la Fira Municipàlia 2019. La 20a edició de Municipàlia i la 4a edició d’Innocamping han tancat les portes “amb una valoració positiva tant per la quantitat —uns 20.000— i qualitat dels visitants, com per la consolidació definitiva...

Azuqueca posa a prova l’Urban Dog Nature

Azuqueca posa a prova l’Urban Dog Nature

L’Ajuntament d’Azuqueca d’Henares (Guadalajara) va provar un nou sistema dissenyat per recollir l’orina de gossos en zones urbanes, reduint les males olors i els problemes de neteja, i que permet alhora generar compost per fertilitzar zones verdes gràcies a la...